top of page
  • Vira Medvedieva

Розвиток SOFT SKILLS при дистанційному навчанні

Коли ми з учнями проживаємо в гуртожитку чужої для них країни, досвідчена підтримка кураторів супроводжує їх 24/7 (а часто, і їхніх батьків). Коли ж обставини дистанційного навчання розділили нас, це не означає, що турботи дітей зникають, вони змінюються, а ми надалі завжди з ними.

6 зустрічей одного з 4 напрямків дистанційної програми осінньо-зимового карантину Fundacja ZPK було присвячено розвитку навичок спілкування, взаємодії в оточенні та в проєкції «Батьки і діти». Згадаємо, про що спілкувались, міркували, сперечались, дізнавались і грали:

  • Про толерантність знають всі, але практика наявно показує проблеми застосування правил толерантного відношення не тільки в родинних стосунках, але і в соціумі. Оскільки наш проект міжнародний, ми не могли не пов’язати правила успішної комунікації з міжкультурними традиціями Польщі та України!

  • А казковий час адвенту дав можливість торкнутись теми любові й кохання, яка по зацікавленню зайняла друге місце після віри у себе і досягнення мрій!

  • Гендерна онлайн-гра «Хто зверху» підтвердила для учасників існування різниці між хлопцями та дівчатками і показала, що гірших не існує і кожен – це Особистість, варта уваги , лояльності і допомоги!

  • Дехто ще не може уявити піжама-паті в зумі, а ми це вже провели чудово час, де не тільки створили святкову атмосферу, а й потеревенили про користь сну та його таємниці, про викрадачів часу і магію помічників Морфея)) сон - це реальність чи казка, і чи насправді, коли дратує повсякдення «Лягай поспи і все пройде».

  • За волею долі останнє в цьому році зустріч припала саме на 25 грудня, і магія Різдва пов’язана з надією на диво, а чудеса ми створюємо власними руками!!! Приємно бути творцем своїх мрій і з задоволенням їх досягати, головне правильно формулювати і діяти 3 кроки за 36 годин)))

Цей напрямок унаочнив проблеми в родинних стосунках, які потребують додаткового опрацювання, де батькам варто зробити перший крок. Здивувало споживацьке ставлення дітей до нових знань, відсутність ініціативності, але з потребою формування правильного світогляду.

Учасники мали можливість в безпечному середовищі з’ясувати для себе що добре, а що зле. Отримати відповіді на питання які їх турбують - порозуміння в оточенні однолітків й батьків. Навчитися інструментів тайм-менеджменту в процесі комунікативної взаємодії, дізнатись про засади цілепокладання та сформувати позитивну мотивацію досягнень.

Аналіз такого спілкування допоміг нам створити й запропонувати Вам цикл зустрічей з кураторами, які можуть допомогти Вам, якщо ви батьки підлітка; або підліток, який планує навчання закордоном.

Ми продовжуємо бути поряд, слухати і чути запити, пропонувати свою допомогу і радіємо спостерігаючи за вашим прогресом і радістю!

Наталя Мошкова

ТРИЗ-педагог, супервізор в освіті, вчитель з понад 25-річним досвідом роботи в школі з дітьми та батьками, куратор українських підлітків 10-17 років які навчаються в польських школах Fundacja ZPK

Віра Медведєва

Практикуюча соціотерапевтка, тьютор в освіті з понад 20-річним досвідом роботи в школі з учнями та батьками, 6 років - старший куратор українських підлітків 10-17 років які навчаються в польських школах Fundacja ZPK


Деталі про наш курс та реєстрація за посиланнями:

80 wyświetleń0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie
bottom of page