top of page
  • Olga Bochkar

IX KURS INTEGRACYJNY

IX Інтеграційний курс відбувся в дистанційно і це був третій курс в такому форматі.


Щороку наша координаторка Ольга Бочкар створює курс не схожий на попередній, але завжди беруть участь наші друзі та колеги.


IX Інтеграційний курс в цифрах


10 ранків, за традицією минулого року ми розпочинали з нейрогімнастики (хоч і дистанційно) та визначення цілей на день, намагались налаштуватись на проактивне мислення.

Загалом 52 години учні з різних класів та різним рівнем мови працювали разом.


7 шкільних предметів з якими познайомились учні, щоб розпочати навчання в польській школі, а також щоб розуміти реалії країни до якої вони приїхали, вміти інтегруватись до суспільства не втрачаючи власної ідентичності.


7 тренінгів soft skills для розвитку навичок необхідних для комфортного проживання в гуртожитку та самоорганізації для навчання - зокрема конфліктологія, робота з емоціями, навички 4К і вміння домовлятись.


Учасники виконали 3 проєктні завдання у різних за кількістю групах так, щоб кожен учасник попрацював з тим, з ким ще не мав нагоди спілкуватись. Молодь мала самостійно організуватись і домовитись в групах дистанційно. Дуже цікаво було слухати їхні спостереження щодо роботи в таких різних форматах


Ми запросили загалом 10 спеціалістів, які працювали з дітьми польською та/або українською мовами, щоб процес адаптації проходив плавно і без «шокової терапії».

2 зустрічі з нашими учнями — які підготували учнів до приїзду в гуртожиток та випускницею, яка на своєму прикладі показала, що здійснити можна кожну мрію, варто лише активно для цього працювати над собою.


1 фінальне тестування ми провели вже стаціонарно в гуртожитку, щоб зрозуміти де варто більше докладати зусиль. Звісно, не було жодних оцінок, лише відзначені правильні відповіді, адже головне:


БУТИ СЬОГОДНІ КРАЩОЮ ВЕРСІЄЮ СЕБЕ ВЧОРАШНЬОГО!

Найскладніше адаптуватись дітям з досвідом міграції, які півтора року не навчались стаціонарно, а дистанційна українська школа була не систематична. Вони потребують більше часу, більше сил та мотивації відновити навички вчитись, та в цих дітях ми точно впевнені!


"Пані Катерино, хочу подякувати Вам, пані Ользі, і всім вчителям за інтеграційний курс: таакою щасливою свою дитину я дуже давно не бачила. Вона наче ожила. Велика подяка — ви всі неймовірні!"


Написала нам мама після курсу. Дякуємо, що довіряєте найцінніше — своїх дітей 💛


Як пройшов наш поперендній Інтеграційний курс читайте тут. І до зустрічі наступного серпня!




23 wyświetlenia0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie
bottom of page