top of page
  • Vira Medvedieva

Марафон щасливого підлітка

Дистанційне навчання в польських школах продовжується, а наш тритижневий «Марафон щасливого підлітка» закінчився. Найактивніші учасники отримали сертифікати європейського зразка, які покладуть у скриньку своїх портфоліо, а всім, хто був з нами бажаємо користуватися техніками і порадами, які отримали під час зустрічей!


Ідея проведення саме такого тематичного марафону виникла на скарги від наших вихованців, що життя не цікаве, сумне, а тут ще й обмеження, локдаун, карантин…

Уважні батьки завжди звертають увагу, якщо з дитиною щось коїться, бо найголовнішим бажанням кожної матусі і татуся – це бачити свою дитину щасливою. Нажаль, в підлітковому віці застарілі інструменти вже не працюють, і поки батьки шукають «ліки», не розуміючи, що відбувається в таємничому підлітковому світі, дитина страждає, замикається і «випробовує на любов».


Батьків, які мають справу з підлітком, часами відчувають безпорадність і розгубленість, ще хочеться обійняти малечу, поцьомати і все пройде, а у відповідь чують вимоги дорослої людини з дотриманням дистансу і поваги, а до того ж що, він там робить в своєму гаджеті, вам не зрозуміло чи просто немає діла!?

Так що ж ми робили протягом трьох зустрічей?
  • Ми допомагали віднайти ключики до щастя і найцікавішим відкриттям стало, що в кожного вже вони є, просто треба було їх побачити)))

  • За техніками mindfulness відновили магію дихання, візуалізації та медитації. А чи Ви знаєте, що в успішних компаніях ці техніки вже застосовуються для навчання робітників, бо щасливий працівник - це продуктивний трудівник. Отже, технологію медитативних практик застосовують Google, Intel, IBM, Facebook і Microsoft.

  • І як сьогодні без тайм-менеджменту? Звичайно, якщо ти вже зранку «ковтаєш жабу і з'їдаєш слона по частинах», то ми допоможемо опрацювати матрицю Ейзенхауера, закони Паркінсона і правило 5 секунд Мелла Роббінсона.


А те, що це було цікаво і корисно підтверджують відгуки!


Також були творчі завдання скласти сенкан і намалювати своє ресурсне дерево, за бажанням отримати психологічний портрет.




Менторки програми:

Наталя Мошкова

ТРИЗ-педагог, супервізор в освіті, вчитель з понад 25-річним досвідом роботи в школі з дітьми та батьками, куратор українських підлітків 10-17 років які навчаються в польських школах Fundacja ZPK

Віра Медведєва

Практикуюча соціотерапевтка, тьютор в освіті з понад 20-річним досвідом роботи в школі з учнями та батьками, 6 років - старший куратор українських підлітків 10-17 років які навчаються в польських школах Fundacja ZPK



79 wyświetleń0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie
bottom of page