top of page
  • Olga Bochkar

Одні вихідні – три історії.


Якщо Ви маєте неперевершену команду кураторів, працюєте з більше ніж півтори сотні найкращих в світі підлітків і на свята до Вас завжди приїздять гості– значить Ви – в нашій команді Fundacja ZPK!

На короткі свята наші учні не зобов’язані звільняти гуртожитки, а творча команда кураторів разом з учнівським самоврядуванням роблять усе можливе, щоб вихідні були веселими і корисними. Цього разу паралельно ми працювали в трьох напрямках. Одна група спільно учнів з Пулав, Клементовіце та київських гостей і батьків поїхали в гори. Ті, хто вирішив відпочити в гуртожитку чи то в Пулавах чи Клементовіце – створювали свій настрій та розваги на місці.

Гори. Для групи київських гостей подорож почалася ще в минулу суботу і кілька днів учні відвідували уроки в польській школі (своїми враженнями вже поділились наші найменші друзі – з 3 та 5 класів початкової школи, надрукуємо скоро!). Пишаємось нашими учнями, які стали кураторами-наставниками для своїх нових друзів: Генералов Даня, Ліза Данильченко, Левченко Діма, Балацій Настя, Прищепа Саша и Калініченко Богдан! Вони допомогли швидко адаптуватись, знайти свій клас, зрозуміти урок, підказували як себе поводити в гуртожитку і провели екскурсії містами Люблін, Пулави, Казімєж Дольний. 30-го числа група учнів та батьків (загалом 81 особа) відправилась в подорож до вже знайомого нам готельного комплексу Лімба (м. Пороніно). За кілька днів дуже насиченої програми ми прогулялись Крупувками (центральною вулицею зимової столиці - Закопане), відвідали палац в Старій Любовні, спустились на плотах заповідником річки Дунаєць (яка одночасно є кордоном між Польщею та Словаччиною). Погода дозволила наїстись морозива в м. Кежмарок а потім ще 6 годин купання в термальних відкритих басейнах аквапарку в м. Попрад. дорогою до дому в котре завітали до Краківського замку і пройшлися туманним центром колишньої столиці Польщі. І звісно, гучно і весело відсвяткували моторошний Хелловін.

Домашні вихідні

В кожному гуртожитку панувала також своя неповторна атмосфера і усі проявили непередбачуваний креатив в декорі кімнат та гуртожитку штучним павутинням, різьбленими гарбузами, власноруч створеними гірляндами та моторошними інсталяціями. Провели різноманітні конкурси і розважальні заходи. Головне – в ході святкування ніхто не постраждав ))) Про католицьку традицію Всіх Святих та «задушок» розповіла пані Віра, і всі бажаючі відвідали католицьке кладовище де могли в тиші згадати своїх близьких кого немає вже з нами і запалити лампадку.

Готували смаколики, відпочивали, подорожували з батьками, коротше – не втрачали марно час!

І сьогодні всі вже на робочих місцях за партами, а команда Фонду готує нові програми і заходи. Користуючись нагодою, відразу запрошуємо Вас проїхатися з нами Угорщиною (тут можете підгледіти як це було минулого року) на травневі свята – деталі вже зовсім скоро!

41 wyświetleń0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie
bottom of page