top of page
  • Olga Bochkar

Болгарські канікули чи #polskinaplaży

Чергове літо Польща закрита для туристів, тому замість польського Закопаного - ми вирушили на Чорне море до Болгарії!!! І це було - фантастичне рішення, яке точно переросте в нову традицію!

Ми раді, що з нами наші вихованці з Клементовіце та приєднались нові друзі з усієї України!

Нам вдалося відпочити (адже це основне завдання на канікулах). Ловили найкрутіші хвилі, на згадку маємо не одну подряпину від пірнання, рівномірну засмагу, маски з водоростей та колекцію мушель, нових друзів і гігабайти спогадів


Ранки починаємо з йоги та гімнастики, а найвитриваліші - з пробіжки узбережжям. Які тільки ігри ти квести не придумували наші аніматори та й самі учасники протягом дня - усі види волейболу й вибивного, естафети, танці, завдання на тімбілдинг й індивідуальні змагання, квести і ще безліч забав. Навіть, супроводжували нас на прогулянці у Варні! Насичені дні зазвичай завершувались дискотеками, навіть якщо під дощем, дружніми посиденьками і переглядами фільмів.


Кожна поїздка це завжди розвиток, а ми ж - мовний табір, цього разу особливо мовний - бо практикували англійську з аніматорами, знайомились з болгарською (адже ми вихована група і завжди вітаємось, дякуємо та стараємось поспілкуватись з працівниками нашого комплексу) і вдосконалювали польську мову на зустрічах з вчителями пані Катериною Пташинською та Ольгою Бочкар! Працювали в кількох групах за рівнями мови намагаючись поєднувати граматику з історією та культурою Польщі на свіжому повітрі.

Не тільки якісна мова характеризує культурну особистість, але і ерудованість, високий рівень CQ (допитливості) та EQ (емоційний інтелект). Тому багато уваги приділили колективним обговоренням стану групи, успіхів та можливих труднощів. Проговорювали теми мотивації у навчанні, необхідності колаборації та групової взаємодії. Учні спробували себе в ролі спікерів порівнюючи Польщу та Болгарію в найрізноманітніших аспектах. А нам, кураторам, лишалося тільки пишатись і радіти успіхам, досягненням, згуртованості, щирості та неймовірній життєрадісності наших фантастичних підлітків!


Зараз нас гріють тільки фото та теплі слова-відгуки від учасників та їхніх батьків (додивіться наше відео!). Саме це надихає нас планувати вже зимову подорож!

До нових зустрічей!

А чи можете Ви:

  1. Назвати валюти Болгарії та Польщі?

  2. Назвіть столиці Польщі та Болгарії.

  3. Які країни потрібно перетнути, щоб потрапити з Польщі до Болгарії?

  4. Назви кольори та їхні значення на прапорі Польщі та Болгарії.

  5. Яке море солоніше - Чорне чи Балтійське? На скільки %?

  6. Яка релігія в Польщі? А яка релігія в Болгарії?

  7. Як називається алфавіт в Польщі, а як в Болгарії?

  8. З ких міст складається польська агломерація Trójmiasto, і як називається «морська столиця» Болгарії?

  9. Можеш подякувати польською і болгарською?

… а ми знаємо ще дуже багато цікавинок!

122 wyświetlenia0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie
bottom of page