top of page
  • Olga Bochkar

Дистанційно - більше, ніж навчання. Інтеграційний курс 2021

6-й інтеграційний курс вже вдруге пройшов у дистанційному форматі. Цього року до нас приєднався 21 учасник, які протягом двох тижнів працювали над вдосконаленням hard та soft skills готуючись до навчання в Польщі.

Щоденно 2 астрономічні години польської мови як іноземної в 2 групах. Для «просунутих користувачів» заняття відбувалися з носієм мови. Завданням групи - розвиток усного мовлення та шліфування граматики. Завдання початкової групи - закласти якісну базу для майбутнього навчання, тобто орфографія, фонетика та основи граматики, адже словниковий запас учні дуже швидко надолужать.

Напрямок польської мови доповнено зустрічами з вчителем польської мови середньої школи Польщі, щоб пояснити і показати на прикладах учням різницю між поняттям польська мова в школі та вже звичної для них польської мови на курсах. Родзинкою на торті була майстерка з написання шкільного есе / rozprawki - необхідного формату на випускному іспиті та протягом всього шкільного курсу польської мови, структура якого суттєво відрізняється від звичного в українській школі.

Щоб не перевантажувати учнів дистанційкою, з додаткових предметів ми обмежилися зустрічами з математики. Учні попрактикували базові математичні терміни, які зустрінуть вже в перші дні навчання. Такі, здавалось би, прості поняття як цифра / cyfra, число / liczba, дріб / ułamek, квадратний корінь / pierwiastek, степінь / potęga, фігура / figura, паралелограм / równoległobok та інші, необхідні для повноцінного розуміння шкільного предмета та перспективи нарощувати знання. Конспект, який створили та отримали учні, стане для них помічною шпаргалкою на перших кроках.

2-й напрямок — розвиток м'яких навичок необхідний для учнів, щоб повноцінно адаптуватись до життя в гуртожитку та опанувати самостійне навчання закордоном. Куратором проєкту виступила супервізор в освіті пані Наталя Мошкова:

"Для того, щоб життя підлітка за кордоном складалося успішно, необхідні не скільки прикладні вміння, скільки гнучкі навички Soft Skills або, простіше кажучи, особливі особистісні якості, такі як самодисципліна, вміння брати на себе відповідальність, розпізнавати емоції інших людей, грамотно спілкуватися, креативно та критично мислити, працювати в команді, не боятися конфліктів і вміти своєчасно виходити з них. Це і стало основною метою блоку занять по мотивації і розвитку особистості підлітка. У ході практичних занять діти із задоволенням вирішували різні життєві ситуації, створювали онлайн командні проєкти, креативили та вчилися критично сприймати інформацію, і головне, змогли здружитися і вільно спілкуватися. І все це в умовах онлайн. Ми прагнули, щоб інтеграційний курс став для дітей максимально корисним! І радіємо, що все вдалося, про що свідчать позитивні відгуки учасників."

Щоденно були півгодинні зустрічі зворотного зв'язку з координатором проєкту пані Ольгою Бочкар, де учасники ділились своїми враженнями, могли (по)ставити питання які їх турбували не тільки з курсу, але й з майбутнього навчання.

Кожен учасник курсу отримав сертифікат з власним рейтингом. Рейтинг - це сума балів за активну участь, відвідуваність, динаміку у власному розвитку, виконання індивідуальних завдань та участі у колективних проєктах в кожному з напрямків.

Цей бал дає нам можливість зрозуміти, чи надалі учень готовий до самостійного навчання та проживання за кордоном, побудови власного освітнього шляху вміння співпрацювати в колективі організувати себе в побуті, наскільки розвинені такі навички як тайм менеджмент, критичне та креативне мислення, комунікативність, культура поведінки та комунікація з однолітками й педагогами.

Ми щасливі, адже нам вдалося пізнати групу незнайомих до того підлітків, згуртувати їх довкола спільної мети і дуже якісно провести разом 2 тижні саморозвитку! Про враження читайте у випускних матрицях та віжчуйте в наших ранголі й творчих завданнях.

Готуємось до зимової сесії, куди запрошуємо всіх охочих!



167 wyświetleń0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie
bottom of page