top of page
  • Olga Bochkar

НАШ 8ИЙ ІНТЕГРАЦІЙНИЙ КУРС!

​​Наш 8-й інтеграційний курс! Це про восьме знайомство з дітьми та батьками, про восьмий навчальний рік і історію попереду!


Цьогоріч ситуація з Covid-19 дозволила як в старі добрі часи (останні два роки курс проходив дистанційно) провести інтеграційний курс офлайн у Польщі!


ТРОХИ ЦИФР



Чим займались? Які навички здобули? Чи сподобався курс? Розповідаємо!

Родзинкою цьогорічного інтеграційного — команда з 11 учнів-кураторів! Частина дітей, яка через війну була змушена залишитись в гуртожитку на літо, приєднались до курсу щоб допомогти адаптуватись новим учням. Бо хто, як не вони найкраще розуміють, які емоції відчуваєш, коли потрапляєш в нове середовище та новий колектив.


Наші учні-куратори протягом курсу проводили зустрічі, де ознайомили з регламентом та порядком проживання в гуртожитку, допомагали досліджувати місцевість та проводити нам, кураторам, усі заходи, розповідали про систему оцінювання, готували квест і брали участь в розважальних програмах!


А також обговорювали такі важливі теми як конфлікти, булінг в школі. Ділились власним досвідом, шукали причини та наслідки, і шляхи виходу з конфлікту. Підлітки так захопились темою, що самі приготували зустрічі про конфлікт та булінг! А що можу бути краще за власну ініціативу?!?!


Ну і звичайно, куди без участі у веселощах!


Ми щиро радіємо такій взаємодії діток, бо від цієї комунікації виграють обидві сторони. Хто як не однолітки чесно і відкрито розкажуть про всі тонкощі та нюанси. Немає нічого ціннішого ніж досвід з «перших вуст». А багаж учнів-кураторів поповниться новими скілами організації різних заходів.



Першочерговим завданням інтеграційного звичайно ж є відшліфувати знання мови. Тому наша освітня програма курсу почалась з традиційних ранків польської мови. Бо саме польська — основне знаряддя освіти для наших дітей.


36 академічних годин — граматики й орфографії, вдосконалення навичок читання, розуміння зі слуху та говоріння!

І математика! Ледь не забули, але як тут забути 12 годин чисел, цифр, дробів, рівнянь. Хто хотів — міг вивчити чи принаймні створити собі шпаргалку математичних термінів. Чому так багато математики? Бо програма польської школи зазвичай сильніша ніж в українській, тому саме математика, згідно досліджень, викликає труднощі. Звісно, після польської )))


Вранці будили своє тіло гімнастикою, а розум нейрогімнастикою. А ви знали, що ранкова зарядка підвищує продуктивність на 30%?



Окрему увагу заслуговує блок про майстер-класи.


Наша прекрасна пані Оля почала знайомство з розмови про цінності. Адже запорукою дружнього та згуртованого колективу — коли ми всі маємо одну мету й спільні засади.


Учасники назвали чим для них є основна цінність проєкту «повага», а це про слухати та бути почутим, про повагу до особистого простору, про толерантність і про «поводься зі мною так, як хочеш, щоб поводились з тобою».


Етап знайомства завжди не простий. Багато нових облич, присутня певна ніяковість та сором‘язливість. Ніби й цікаво дізнатись більше один про одного, але зробити перший крок лячно. Тому, на допомогу прийшла пані Віра Медведева, яка провела майстер-клас з тімбілдінгу.


Тренували комунікативні вміння, бо саме від них залежить ефективність спілкування. В групах досліджували канали сприйняття інформації, як дістатися порозуміння коли людина тебе не чує, або нічого не каже, або не проявляє мову тіла. Також вдосконалювали навички невербального спілкування.


На наступний день пані Віра допомагала новим учням глибше пізнати себе, а з пані Ольгою опрацювали основи емоційного інтелекту і розібрали кілька кейсів, придатних для проживання в гуртожитку.


Прокрастинація не така вже й страшна штука, якщо відвідати тренінг з тайм-менеджменту від пані Віри. Вміння керувати часом - це ключ для майбутнього успіху. І ще маст-хев скіл, коли тебе очікує самостійне життя.


Кожен з цих майстер-класів та тренінгів допомагав учням зрозуміти себе та оточуючих, здобути навички необхідні для життя, щоб повноцінно адаптуватись до життя в гуртожитку та опанувати самостійне навчання за кордоном!



День Незалежності України щороку припадає на наш інтеграційний курс і ми святкуємо далеко від дому, але не менш тепло і душевно


Навіть за сотні кілометрів плекаємо любов до рідної землі. Наші учні-наставники провели квест про Україну — повторили історію, українську мову, дізнались нові факти про свою Батьківщину та звісно – перевірили свою козацьку силу!


Звичайно, ми можемо ще довго розповідати як провели час в Любліні та сходили на історичну екскурсію, як пройшов обливаний понеділок, як представляли свої проекти, як знайомились з поліцією, як бігали на веселих стартах, але краще ПОКАЖЕМО:



Пи.си. А ще всі фото-звіти в хронологічній послідовності можете знайти на нашій сторінці в Фейсбуці за хештегом #kursintegracyjnyfzpk. Там ми дуже активні й постійно розповідаємо щось цікаве!


Даємо слово нашій прекрасній освітній координаторці пані Ользі Бочкар:


"Мій 8-й. І перший після дистанційних двох. Дуже складний. Прекрасні, щирі, відкриті яскраві діти, та дуже демотивовані до навчання. Воно й не дивно - 2 роки дистанційки і пів року війни дають про себе знати. Розворушити їх неймовірно виснажливо. Вперше в житті не знаю що робити далі і як розбудити в них ту приспану цікавість світу, коли той світ такий антидитячий. без неймовірно сильної духом команди Вера Медведева, Катерина Пташинська, Ради і наших неперевершених учнів-наставників - нічого б не вийшло.


А зробили, як на мене, ми багато. Нам вдалось розкрити нових діток, ми змусили прям їх посміхатись і спілкуватись, відчути себе в безпеці і серед друзів. А це - база для майбутнього!


Дякую усім причетним ❤️"





166 wyświetleń0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie
bottom of page