top of page
  • Oleksandra Bondar

Навіщо потрібні знання польської мови і якого рівня буде достатньо, щоб навчатися у Польщі


Хочу почати з того, що на мою думку, знання польської мови на початковому рівні для навчання в Польщі просто необхідні. Маючи хоча б базовий рівень знань людина може елементарно спілкуватися з людьми, орієнтуватися на місцевості. Навіть не зважаючи на те, що польска мова подібна до української треба мати базу граматичних і лексичних знань.

Особисто я вчила польську мову один рік для рівня А1. Цього достатньо для початку, але коли я потрапила на Інтеграційній Курс перші дні польську мову я сприймала як "сторонні звуки". Інтеграційному курсу я хочу приділити увагу тому, що завдяки лекціям і постійним екскурсіям за ці два тижні я звикла до мови, що було важливо для мене і мого навчання. Хочу наголосити на тому, що я займалась сама з вчителем-репетитором, але деякі мої друзі займалися в групі з дітьми і у всьому є свої плюси і мінуси. Наприклад, в груповому навчанні діти можуть розмовляти між собою, практикувати свої знання, виходити зі своєї зони комфорту і розповідати щось перед публікою, в той ас як я розмовляла тільки з людиною до якої звикла.

Отож, треба мати принаймні рівень А1 для навчання в Польщі.

Але як же нам швидше вивчити мову? Думаю, що нічого нового я вам не скажу, але тільки в котрий раз повторю. Можна читати книжки польскою мовою яких вдосталь у вільному доступі в Інтернеті, записувати незнайомі слова і запам’ятовувати. Щоб краще розмовляти і сприймати мову – дивиться мультфільми з субтитрами, а потім переходьте на фільми. Про це всі знають. Не треба лінуватися, ці способи дійсно діють і це допоможе вам у вивчені будь-якої іноземною мови, не тільки польської.

Ось ми вже практикуємо свої знання, але що ж важливіше : вміти читати чи правильно писати, розмовляти? Я вважаю, що кожна з цих компетенцій важлива, але найкориснішою з них є вміння читати. Адже якщо людина буде читати, вона буде запам’ятовувати слова, збільшувати свій запас слів і зможе грамотно писати і розмовляти. Ці речі взаємопов'язані.

Щоб швидше адаптуватися в Польщі треба не боятися розмовляти з людьми, адже вас точно ніхто не вкусить і ви можете практикувати свої знання. Можна ходити в кіно, відвідувати різні вистави тому що це не тільки цікаво, але ще й сприяє вашій практиці.

 

Просто намагайтеся бути соціально активною людиною, не сидіть у гуртожитку, не бійтеся відкривати нове, будьте собою і просто робіть те, що приносить вам задоволення!

Дякую за увагу. До зустрічі на Інтернет-сторінках.

317 wyświetleń0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie
bottom of page