top of page
  • Olga Bochkar

ЯК І КОЛИ ПРИЄДНАТИСЬ ДО ПОЛЬСЬКОЇ ШКОЛИ?

«Чому у вас рекрутація триває, адже усі посередники підганяли до кінця травня?», - питання, яке часто отримуємо від батьків. Сьогодні розберемось як і коли приєднатись до польської школи, ліцею та технікуму.


Варто нагадати систему освіти в Польщі:


1-8 класи — початкова школа.Наприкінці, 8-го класу учні складають державний іспит, дуже схожий на підготовку до matury. Далі дитина обирає: ліцей, технікум, училище.


До одного з цих навчальних закладів дитина потрапляє після 8 класу польської, або 9-го української школи.

Якщо дитина закінчила 8-й клас в Польщі та склала випускні іспити, то вступає до цих навчальних закладів за правилами для польських діток — бере участь в електронній вступній кампанії, про яку ми неодноразово писали. Цього року вона закінчилась 23.06, а остаточні списки прийнятих до школи були опубліковані 24.07.


Якщо дитина НЕ БУЛА в польській системі освіти, НЕ СКЛАДАЛА іспити після 8-го класу — вона може претендувати після 9 класу української школи тільки на місця, які залишилися в навчальних закладах після офіційного оголошення списку прийнятих учнів, тобто тільки після 24 липня.


Саме тому, рекрутація до Пулавських шкіл для дітей, які закінчували 8-й клас в Польщі у нас завершилась 23 червня, але триває рекрутація до ліцею в Клементовіце.

Зверніть увагу, що цього року був великий набір до перших класів, оскільки було багато випускників початкової школи — випускався рік, коли почалася реформа і могли йти дітки до школи у віці 6 і 7 років. Наступного року кількість діток, які претендуватимуть на місця в старшу школу буде менше, але одночасно буде скорочення класів ліцеїв.


Ми продовжуємо набір до початкової школи, після завершення якої ваші діти зможуть брати участь у вступній кампанії на рівних в майбутньому!





103 wyświetlenia0 komentarzy
bottom of page