top of page
  • Olga Bochkar

БАТЬКІВСЬКІ ЗБОРИ У ПОЛЬСЬКІЙ ШКОЛІ

Батьківські збори в польській школі проводяться 3 — 5 разів на рік. Найважливіші зустрічі перша, де загальна інформація про рік, та остання, де необхідно підписати, що батьки ознайомлені з попередніми річними оцінками дитини. Збори в кожному класі в один день та час для усієї школи, тому маєте можливість підійти до різних вчителів.


Перші батьківські збори


На перших батьківських зборах необхідно підписати усі можливі документи щодо дозволу на фото та відео використання зображення дітей, на участь в уроках з релігії чи виховання до життя в родині, дозволи на вихід дитини з класом на позашкільні заходи, на участь у спортивних змаганнях, на дозвіл відвідування стоматологічного кабінету, якщо він є в школі та інше.


Деякі документи підписуються 1 раз на все навчання, а деякі кожного року мають бути поновленні.


Учням 1-го ліцею на перших батьківських зборах, які найдовші, також видають доступ до електронного щоденника, який треба активувати не пізніше ніж протягом 30 днів від надання пароля, оскільки далі він буде автоматично анульований і потрібно буде просити про чергову реєстрацію. Нагадую, що класні керівники бачать як часто ви, батьки, переглядаєте щоденник своєї дитини.


Trójka Klasowa


В кожному класі щороку обирається батьківський комітет - Trójka Klasowa. Протягом навчального року вони можуть ініціювати, організовувати й допомагати в проведенні позашкільних заходів, збирати на це кошти.


Також 1 представник цієї Трійки від кожного класу бере участь в загальному зібранні Rady Rodziców школи. Ця Рада має свій банківський рахунок на який може приймати єдиний фінансовий внесок до державної школи, що варіюється в межах 100 злотих. Ця сума добровільна і вноситься кожним учнем 1 раз на навчальний рік, використовується на різноманітні шкільні заходи для дітей класу чи школи.


Rada може обирати страхову для NNW — страхування учня на нещасні випадки в школі. За цим страхуванням дитині, після усіх довідок та печаток може бути нараховане страхове відшкодування. Напр. 400-500 зл за перелом руки в школі. Це страхування добровільне і в межах 50-60 зл/рік.


Про документи, плани та нагадуванням


Релігія


Релігія та виховання до життя в родині — предмети за бажанням учня. Дехто вибирає релігію тільки для тому, що оцінка з релігії зазвичай висока і суттєво підіймає загальний середній бал.


  • Якщо ці предмети стоять перші / останні в розкладі, батьки можуть написати заяву, що дозволяють своїм дітям бути відсутніми в школі на цей час і беруть на себе відповідальність за дітей.

  • Якщо ж цей предмет припадає на середину дня в розкладі, дитина зобов'язана бути на території школи, тому що відповідальність несе школа. Так само, якщо дитина погано себе почуває вона не має права просто так сама піти зі школи навіть після дозволу медсестри, її мають забрати батьки.

Відвідуваність


Нагадуємо, що на оцінку з поведінки впливає frekwencja - відвідуваність школи. Пропуски з поважних причин батьки повинні самостійно usprawiedliwić через свій доступ до щоденника вказуючи причину відсутності.


Понад 50% пропусків загалом за місяць — підстава для початкової школи звернутись до органів опіки, а для старшої школи - не класифікація з предмету.


Оцінювання


Якщо у вас виникають якісь питання щодо оцінювання, вимог до зовнішнього вигляду учня, правил поведінки та інше — завжди звертайтесь до статуту школи, доступний на сторінці вашого навчального закладу.


Календар шкільного року


Також на сайті школи ви знайдете календар шкільного року, де будуть відзначені канікули та вихідні дні — як загальнодержавні, так і так звані директорські вихідні — до 5 вихідних в році, які обирають вчителі на першій педраді.


Цього року неймовірно пощастило з травневими святами, адже вони починаються з середи 1 травня і закінчується в ponadpodstawowych школах (технікум чи ліцей) аж 13 травня, бо у великих школах на період здачі MATURY не випускні класи звільняються з навчання, щоб не заважали випускникам зосередитись на іспиті. Восьмикласники ж матимуть іспити відразу після старших — 14-го, 15-го, 16 травня.


Bilans medyczny

Перші класи ліцею завжди проходять bilans medyczny - медогляд, направлення на який дає медсестра в школі. Треба записатись до педіатра з цим направленням: перевіряється зір, постава, збирається інформація про загальний стан дитини.


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .


Щороку загострюються правила щодо використання зображення неповнолітніх, тому, якщо батьки хочуть використати фото своєї дитини соцмережах, де є інший учень, вони мають отримати згоду від батьків цієї дитини.

Заборонено використовувати та розповсюджувати, в тому числі, між собою зображення інших дітей без згоди їхніх батьків. В школі заборонено робити фото та фільмування вчителів.


В школах заборонено користуватися на уроці мобільним телефоном крім ситуації, коли цей гаджет необхідний для виконання завдання і про це попередив вчитель. В інших випадках телефон можуть забрати та віддати до секретаріату, звідки забрати мобільний можуть тільки батьки.





82 wyświetlenia0 komentarzy
bottom of page